top of page
IMG_2091.JPG

Hej, 

Vad kul att du har hittat hit.

Jag som driver Active Move sedan 2005  heter Mia Andersson och har jobbat med Hälsa, Friskvård och Träning i 25 år. Mitt arbete utvecklats hela tiden utifrån mitt intresse av personlig utveckling och genom vidareutbildningar. Att arbeta utifrån kundens behov är självklart. Många vägar bär till bättre hälsa men de vi trivs på och känner oss bekväma med ger ofta bäst resultat.

 
Mina tjänster erbjuder jag till privatpersoner och företag. Givetvis går det att boka ett fysiskt möte likväl som ett online. 

Varmt välkommen! 

Bakgrund

Alla resor börjar med att bestämma vart man ska.

Jag var 17 år med tonårs-hormoner och osäker på mig själv. En dag hittade jag till Täby Workout och gick på mitt första aerobicspass. Det dröjde inte länge så var jag instruktör. Att träna i grupp till musik är rörelseglädje för mig. I takt med att jag började träna regelbundet fick jag också upp ögonen för att äta bra, det gick liksom hand i hand. Jag slutade också röka och hade inte tid att festa för jag skulle ju upp och träna. 1996 sa min väns mamma som var studievägledare "man kan jobba med sitt intresse". "WOW" tänkte jag, kan man jobba med friskvård på heltid? Och sedan dess har jag fördjupat mig i hälsa, friskvård och träning. Med utbildningar som Hälsopedagog, Beteendevetare och Medicinsk Tränare ser jag mig som en lärare inom ämnet Hälsa och det är i den rollen som jag trivs. Pedagogik är mitt huvudämne och jag kan spendera timtals för att hitta kreativa och pedagogiska vägar till att förmedla min vision, "Friskvård är viktigt och roligt". Men ensam är inte stark och sedan start samarbetar jag med flera olika professionella hälsokonsulter, vilket inte bara är roligt utan ger mig också en holistiskt syn på hälsa & friskvård. Som 50-årig kvinna är jag ödmjuk för hormoner, sorger och livets prövningar som hela tiden kommer mellan viljan och planer. För fem år sedan gick jag igenom en bröstcancerbehandling och hälsan fick prövas. Jag är tacksam att jag har hälsoverktyg men jag fick också rita om kartan och lära nytt. Det är svårt att hitta balans mellan kropp, själ och tankar men jag tror verkligen att det går. 

Jag brukar ofta likna hälsan med en resa. Man är på väg i livet men det känns kanske inte bra, man mår inte bra, orkar inte eller vet inte vilka val man ska göra.
En första fråga kan vara Vad behöver jag för att må bra? Då kanske man uppsöker en läkare, tränare, coach eller specialist inom hälsa. Man börjar titta på vilken packning och vilka beteenden man har. Vilka är med på resan, finns det energi att börja små steg mot en hälsosam livsstil? En beteendeförändring kanske betyder att byta kurs, ändra vanor, hissa eller reva segel. Väder och omständigheter kan man inte lita på så lika bra att förbereda sig på både storm och sol. Det går inte att orka ensam eller gå för tom tank. Det går inte heller att vara för trött, sömn är otroligt viktigt för att orka.
Tidspress är inte kul, det måste finnas höjd för att bromsa in och lyssna på vindarna. Vilka som tror på oss är viktigt, de hjälper till att skapa motivation. Vi kan alltid kika på andra, inspireras av dem men att glida i kölvattnet bakom någon annan hjälper inte vår egen utveckling. Det är en klyscha men jag tror att det är resan som är det viktiga, stunder i vardagen. Att hitta rutiner för att må bra, i kroppen och själen. Själva målet är kanske  att ta vara på det som är viktigt på riktigt i livet.

bottom of page