top of page
mia.jpg

Om Mia 

Välkommen till min hemsida Active Move!
Mitt företagsnamn bygger på att jag tror på att allting är föränderligt och att vi behöver skapa action i någon riktning om vi vill ha nya vanor, nya beteenden. Move Active helt enkelt. I mitt fall handlar det om att hitta vägen till att må bra. Jag har arbetat med Friskvård och Hälsa under hela mitt vuxna liv. Hälsopedagogik- och beteende är mina områden och utveckling är min drivkraft. Då jag ofta gräver där jag står har Kvinnors Hälsa blivit det som jag arbetar med mest.

Min personlighet bidrar till att jag tycker om att möta människor, leda, föreläsa och utveckla. Erfarenheterna av egenföretagare har gjort att jag är en kreativ projektledare. 
När jag får en idé eller har lust då skriver jag om livet, om hälsa och den där balansen som jag tror att vi aldrig når. Mer om det kan du läsa via Blogg & Instagram under Buddha-morsan!

Du når mig via sociala kanaler och via mejl

Tveka inte att höra av dig- jag vill gärna hjälpa till!

  • LinkedIn
  • Instagram

My Story

Varför Hälsa? Varför så genuint intresserad av de stora frågorna; Balans i livet, Må bra inifrån och ut? Varför all denna tid på att läsa böcker om mindfulness, yoga, relationer och ledarskap? Svaret är enkelt, jag vill försöka förstå vad det är som får oss att må bra. Jag vill själv må så bra som jag bara kan. I 25 år har jag jobbat med Friskvård -att vårda de friska, och mycket har hänt sedan jag började. Då, där i mitten av 90-talet handlade det om att informera om goda exempel, upplysa om vad som är viktigt för hälsan. Morötter är bättre än godis, fullkornspasta är bättre än snabbmakaroner och det är viktigt att vi rör på oss. Ca 15 år senare hände något, internet kom att konkurrera med vår närvaro, vår återhämtning. Våra naturliga pauser på tåg, vid frukostbordet och vid hundpromenaderna blev inte en paus, utan en stund att ta in vad hela världen gjorde i våra huvuden. Jag tror att det var här någonstans som vi började se en lavinartad stress och det var här vi började förstå att det inte längre räckte med hälsoinformation & friskvårdsbidrag, utan vi behövde lära oss om människokunskap, hur vi fungerar. Jag tror att vi idag behöver fler verktyg för att ta hand om den inre hälsan och vi behöver stöd i hur vi ska göra.

När jag blev mamma ändrades min egen hälsokarta. Allt jag lärt mig i mina böcker och utav mina erfarenheter hjälpte inte, jag hade för lite tid för att ta hand om min hälsa så som jag gjort tidigare. Gymmet, yogan och långa timmar av matlagning fick strykas pga vab-dagar, hämta-lämna, handling och städning. Här behövdes skalas av istället för att lägga till, så att jag också fick tid för återhämtning. Jag började ifrågasätta mina gurus och Buddha-morsan, min själs röst, kom till. Hon  försöker alltid vara snäll mot sig själv och vill behålla lugnet i den stora bonusfamiljen. 2017 blev jag sjuk i bröstcancer och fick verkligen orientera mig i nya marker. Åh som jag saknade friskvården i sjukvården.
Jag saknade att någon såg allt som var friskt med mig, min själ. Och jag önskade att man pratat mer om hela hälsan. Dock hade jag mycket hjälp utav att jag motionerat hela mitt liv, yogat och lagt ner många timmar på mindfulness-träning, det hjälpte till för den där balansen.När jag var färdigbehandlad kom det flera stora sorger in i mitt liv och energin tog slut. Dock kunde jag fortsätta att bejaka det friska, tid med barnen, skrivandet, naturen, yogan & mindfulness. Jag hade stor nytta av mina timmar i gymmet och av att kunna sitta still med mina tankar.


Idag är jag ödmjuk för livet. Jag vågar drömma och planerar men jag vet också att jag bara kan göra det bästa med den här dagen just idag, just nu. Min hälsokarta har ritats om flera gånger i mitt liv. Idag vet jag att vår hälsa är det viktigaste vi har och behöver ta hand om. Och det går att vårda det friska, även vid sjukdom. Min största tro är att mindfulnes hjälper oss att skapa lugn & närvaro, för vår kropp & själ. För är det något vi säkert vet så är det att livet alltid kommer emellan det vi vill och planerar. Att hantera det är en superkraft och behövs i vårt samhälle idag.

bottom of page